Omslag Het Toekomst Manifest

Het Toekomst Manifest

Na Het einde van de geschiedenis van Francis Fukuyama en No logo van Naomi Klein is er eindelijk weer een belangwekkend boek dat onze Westerse levensstijl fundamenteel ter discussie stelt. In Het Toekomst Manifest haalt Anselmus Poneli fel kritisch uit naar wat van onze wereld verworden is. We zitten op de verkeerde weg, veroorzaakt doordat we massaal achter de illusie van rijkdom en geluk aanjagen: the American Dream.

Omslag De Stam

De Stam

In zijn eerste boek Het Toekomst Manifest zoekt Anselmus Poneli op een kritische en creatieve manier naar de kern van leven en samenleven. In De Stam tapt hij uit een meer poëtisch vaatje. Korte, snel geschreven verhalen en gedichten laten aan duidelijkheid niets te wensen over.

Omslag Beeldende Architectuur

Beeldende Architectuur

Er is iets grondig mis met hedendaagse architectuur. Ondanks veel mooie gebouwen kan de architectuur van na WOII nauwelijks concureren met historische centra. Onze welvaart is fors gestegen, maar de moderne stad bevat te weinig beleving temidden van veel zakelijke functionaliteit. Er is weinig visie en nog minder spiritualiteit. Anselmus Poneli is architect en beeldend kunstenaar en zoekt bovenal naar een duurzame samenleving met toekomstperspectief. Dit boek bevat een bijzondere visie en een persoonlijke invulling gericht op architectuur, beeldende kunst en de combinatie daarvan.

Omslag Kunst: Van Maatschappij tot Spiritualiteit

Kunst, van maatschappij tot spiritualiteit

Architect, beeldend kunstenaar en auteur Anselmus Poneli, werkt van groot naar klein. Vanuit een kritische visie op de globalisering ontwikkelde hij een filosofie als troost; vanuit de leegte die het gemis van geloven in god achterlaat, zoekt hij naar een nieuwe, originele spiritualiteit.